BODYCLOCKS

Body Clock
(Krantenknipsel uit de "Daily Mail" van 29 maart '97)DE LICHAAMSKLOK DIE U NOOIT KUNT VERGETEN EN DIE U UW HELE LEVEN BIJ U ZULT DRAGEN
.

Het is de ultieme lichaamsklok. En u loop geen risico dat u van huis gaat zonder deze klok. Wetenschappers testen een revolutionair horloge dat onderhuids in uw pols kan worden geïmplanteerd. Dit apparaatje -- dat binnen 3 jaar in de handel kan komen -- zou dmv een betrekkelijke en pijnloze ingreep in een ? kliniek ingebracht kunnen worden. Omdat de huid gedeeltelijk doorzichtig is kan de tijd en datum er door heen schijnen. De uitvinding, die inmiddels in de V.S gepatenteerd is, maakt gebruik van een LCD (Liquid Crystel Display) ingebouwd in een dun laagje plastic, afgedicht met behulp van een beschermende laag. Het geheel wordt bestuurd door een microchip en gevoed door een kleine batterij die ook onderhuids geïmplanteerd wordt. De batterij wordt opgeladen door de pols bij een inductieve oplader te houden. Omdat het horloge zo dun is zal het niet verbrijzelen als de pols wordt gestoten. Onderzoekers denken dat dezelfde technologie gebruikt kan worden in een reeks van elektronische labels voor criminelen. Het kan ook geschikt gemaakt worden om de bloeddruk en temperatuur op te nemen. De directie van het in Californië gevestigde bedrijf "Interval Research", waar het horloge werd uitgevonden, wil niet te veel van haar geheimen prijsgeven maar geeft toe dat prototypes inmiddels worden uitgetest. Het horloge kan zichzelf 'resetten' wanneer de klok vooruit of achteruit gaat. De instellingen kunnen ook worden veranderd door middel van een 'remote control unit'.


(Opm. EIW:Weer een vinding die onderhuids gaat. Het is opvallend dat er de laatste tijd veel uitvindingen op de markt komen of nog in ontwikkeling zijn die in het lichaam kunnen worden aangebracht en die ook nog eens alfanumerieke karakters kunnen bevatten die al of niet op een display zijn af te lezen. Zou het misschien iets te maken kunnen hebben dat we toegaan naar het merkteken uit Openbaring 13: 16-18 zonder waarmee "niemand kan kopen of verkopen dan wie het merkteken, de naam van het beest, of het getal van zijn naam heeft..." ? Persoonlijk kan ik me overigens niet voorstellen dat iemand bovengenoemd apparaatje in zijn voorhoofd wil hebben, hoewel je dat natuurlijk nooit zeker weet. Maar het is in ieder geval weer een illustratie van technologische ontwikkelingen en mogelijkheden van de laatste jaren.)

Met dank aan: 666SOON


http://home.wanadoo.nl/henryv/index.htm

NAAR HOOFDPAGINA