AARDBEVINGEN


Matteüs 24:7-9: 7 Want volk zal opstaan tegen volk, en koninkrijk tegen koninkrijk , en er zullen nu hier, dan daar, hongersnoden en aardbevingen zijn. 8 Doch dat alles is het begin der weeën.

Één van de voorspellingen uit de bergrede van Jezus betreft een toename in het aantal en hevigheid van aardbevingen (weeën). Dit kunt u ook regelmatig in het nieuws vernemen en de verwachting is dat binnen niet onafzienbare tijd het nieuws volledig beheerst zal gaan worden door deze en andere natuurrampen, precies zoals dat voorspeld is in het Nieuwe Testament. Let op dat er gesproken wordt over het 'begin der weeën'. Een andere duidelijk waarneembare indicatie dat het Koninkrijk van Jezus Christus nabij is.

Meest recente aardbevingen bovenaan.


291299: Een aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter bij de SANTA CRUZ eilanden. (Nog) geen nadere bijzonderheden over schade of slachtoffers. ( Bron: NEIC )

221299: Bij een aardbeving met een kracht van 5,8 op de schaal van Richter in het Westen van Algerije zijn tenminste 5 mensen om het leven gekomen. De beving werd ook gevoeld in de westelijke provincie Tlemcen. Een beving met een dergelijke grootte kan aanzienlijke schade in bewoond gebied veroorzaken.Update: Inmiddels is het officiele dodental opgelopen tot 28 en tenminste 181 mensen raakten gewond bij deze aardbeving. (Bron: CNN )

211299: Een aardbeving met een kracht van 6,4 op de schaal van Richter heeft tenminste 4 mensen gedood op het Indonesische eiland Java. Verder zijn er honderden huizen in verschillende dorpen beschadigd. (Bron: CNN)

111299: Een zware aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter heeft vandaag het Noorden van de Filippijnen getroffen. De beving deed diverse gebouwen in de hoofdstad Manilla flink heen en weer zwaaien en veroorzaakte stroomuitval in delen van de stad en direkte omgeving. Er wordt melding gemaakt van enige lichtgewonden en beperkte schade. Bij een 7,7 zware aardbeving op 16 juli 1990 in het Noorden van de Filippijnen werden er bijna 2000 mensen gedood. (Bron: CNN )

071299:Een aardbeving met een voorlopige kracht van 6,9 op de schaal van Richter heeft vanmiddag het Zuidwesten van Alaska getroffen. Volgens het West Coast & Alaska Tsunami Warning Center viel de elektriciteitsvoorziening uit in de stad Kodiak en veroorzaakte lichte schade in Old Harbor. Het epicentrum van de beving bevond zich ca. 100 km ten Zuidwesten van Kodiak. Een naschok met een kracht van 5,3 volgde 9 minuten later op dezelfde plaats. Er zijn geen berichten over eventuele slachtoffers. (Bron: UPI)

261199:Een serie van zes aardbevingen bij de VANUATU EILANDEN (7,1, 6,0, 5,7, 5,6, 5,4 en 5,0 ) De 7,1 (volgens een andere bron 7,3) zware aardbeving van deze serie, waarvan het epicentrum in de Stille Oceaan lag, heeft een enorme vloedgolf (de in die streken gevreesde tsunami ) veroorzaakt over delen van de PENTECOST EILANDEN waarbij tenminste 5 mensen om het leven zijn gekomen en 4 mensen worden er nog vermist. Dit is de zwaarste beving die ooit in het Zuidelijk deel van de Stille Oceaan is gemeten. (Bron: Weekend News Today)

121199:Weer een aardbeving in Turkije (tweede opeenvolgende dag) Een nieuwe aardbeving met een kracht van 7,2 op de schaal van Richter (volgens het U.S. Geological Survey in Golden, Colorado) heeft vandaag opnieuw Turkije getroffen. Het epicentrum lag in de buurt van Duzce, ca. 170 km ten oosten van Istanbul. Er waren zoveel gewonden in deze stad, dat de mensen in de tuin van het lokale ziekenhuis moesten worden behandeld. Er wordt verder melding gemaakt van aanzienlijke schade. Het aantal gewonden van de naschok (5,7) van gisteren is opgelopen tot 171 en een persoon werd gedood.(bron: CNN) UPDATE: Het dodental tengevolge van de aardbeving in Duzce is inmiddels opgelopen tot 400 en 2000 mensen zijn gewond geraakt en honderden gebouwen werden verwoest. Er wordt inmiddels door reddingswerkers gezocht naar nog meer eventuele slachtoffers en/of overlevenden en er zijn in het rampgebied 2000 tenten opgezet door het rode kruis en de rode halve maan.

081199: Een krachtige aardbeving heeft vanochtend vroeg een groot deel van Colombia getroffen. De beving, met een kracht van 6,5 op de schaal van Richter, heeft in verschillende steden een onbekend aantal huizen verwoest. Een krachtige schok werd ook in de hoofdstad Bogota gevoeld. Er zijn nog geen berichten over eventuele slachtoffers. (Bron: CNN) Een andere aardbeving (6,2 op de schaal van Richter) vandaag op de grens tussen Pakistan en Afghanistan. Er zijn geen berichten over schade of slachtoffers. (Bron: Reuters)

011199: Een aardbeving met een kracht van 5,6 op de schaal van Richter heeft vandaag het Noorden van China getroffen. Meer dan 700 huizen zijn ingestort en 600000!!!! werden beschadigd. Andere aardbevingen vandaag: Zuid Westen van Griekenland (4,9) en alweer!!! één in Taiwan(5,0) Geen verdere bijzonderheden beschikbaar. (Bron: Weekend News Today).

221099: Een zware aardbeving, met een kracht van 6,4 op de schaal van Richter heeft het zuiden van Taiwan getroffen.Tenminsten 200 mensen werden gewond en tenminste 20 gebouwen zijn ingestort. Het epicentrum van de beving lag 2,5 km ten noorden van Chiayi. Volgens het Central Weather Bureau stond deze beving los van de zware aardbeving van 21 september waarbij 2300 mensen om het leven kwamen.(Bron: CNN)

161099: Een zware aardbeving met een kracht van 7,0 op de schaal van Richter heeft vandaag het zuidwesten van de Verenigde Staten getroffen. Het epicentrum van de beving lag 160 km ten oosten van Los Angeles. De beving werd gevoeld tot in San Diego en Las Vegas.Er zijn nog geen directe berichten over slachtoffers. (Bron: CNN)

111099: Een aardbeving met een kracht van 5,2 op de schaal van Richter heeft vandaag Cairo getroffen. De beving duurde enkele seconden en deed volgens ooggetuigen enkele gebouwen op hun grondvesten schudden. Er zijn nog geen directe berichten over slachtoffers en/of schade. Het epicentrum lag ongeveer 180 km ten zuidoosten van Cairo (Bron: Weekend News Today)

051099: IZMIR, Turkije( Bron: Reuters): Een aardbeving met een kracht van 5,2 op de schaal van Richter heeft een populair toeristisch vakantieoord getroffen in het zuidwesten van Turkije, net 7 weken na de zware aardbeving waarbij 15.800 mensen werden gedood. Er wordt melding gemaakt van meer dan 100 gewonden.

300999: (Bron: CNN ) Een zware aardbeving met een voorlopige kracht van 7,4 op de schaal van Richter heeft vandaag Mexico getroffen. Er zijn nog geen berichten over schade en slachtoffers. Volgens een ooggetuige duurde de bevingen ongeveer twee minuten.Nader nieuws volgt zodra het beschikbaar komt.Update: Tenminste 8 mensen zijn omgekomen door vallend puin en een onbekend aantal gewonden in Oaxaca, een staat in het zuiden van Mexico en één van de armste streken van Mexico.

210999: (Bron: CNN ) Een krachtige aardbeving met een voorlopige kracht van 7,6 op de schaal van Richter heeft vanochtend vroeg Taiwan getroffen.Tenminste 40 mensen kwamen hierbij om het leven en 40 worden er nog vermist volgens the Broadcasting Corporation of China. Het epicentrum van de aardbeving lag in de provincie Nantou, zo'n 150 km ten zuidwesten van Tapei in een dunbevolkt gebied. Het was de krachtigste aardbeving die Taiwan de afgelopen decennium heeft getroffen.Verscheidene gebouwen zijn ingestort in Tapei, een stad met bijna 2 millioen inwoners. (Opm. EIW: ...En er zullen nu hier, dan daar...)

Update: 21 sept 1999. Inmiddels is het dodental opgelopen tot ca 1500 en duizenden bevinden zich nog onder de ingestortte gebouwen.
Update: 19 oktober 1999: Het dodental is inmiddels opgelopen tot 2200 en 80.000 daklozen.

130999: Istanbul Turkije (AP) Een aardbeving met een voorlopige kracht van 5,8 op de schaal van Richter heeft vandaag het westen van Turkije getroffen in grootendeels hetzelfde gebied dat verwoest werd door de dodelijke aardbeving van 17 augustus, aldus het particuliere tv station NTV.

Het epicentrum van de aardbeving, welke plaatsvond om plm 2:58 in de middag lag in Izmit, zo'n 80 km ten zuidwesten van Istanbul.

De beving werd tot in Istanbul gevoeld waar de bewoners in paniek de straat op renden. Na de beving raakte het telefoonverkeer in Istanbul ontregeld.

Er zijn nog geen directe berichten van andere schade of slachtoffers.

Het was onduidelijk of deze laatste beving een naschok was van de 7,4 zware beving in augustus waarbij meer dan 15000 mensen in het westen van Turkije om het leven kwamen.

070999: Een 5,8 (Op de schaal van Richter) zware aardbeving heeft vandaag Griekenland getroffen. Het epicentrum lag plm 24 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Athene. Tenminste 27 mensen kwamen hierbij om het leven, voornamelijk getroffen door vallend puin van ingestorte gebouwen. Tientallen mensen worden nog vermist en gevreesd wordt dat ze nog onder de ingestortte gebouwen liggen.Tientallen gebouwen zijn ingestort of zwaar beschadigd.Volgens griekse wetenschappers was dit de zwaarste aardbeving sind 1981.(Bron: CNN)

170899:Turkije 7,8 op de schaal van Richter.duizenden doden en gewonden en plm 600.000 daklozen. Één van de zwaarste van deze eeuw.
Voor een actueel overzicht van recente aardbevingen kunt u deze link volgen naar de 'National Earthquake Information Center (NEIC)' van de 'U. S. Geological Survey. (USGS)'http://home.wanadoo.nl/henryv/index.htm

NAAR HOOFDPAGINA