AARDBEVINGEN


Matteüs 24:7-9: 7 Want volk zal opstaan tegen volk, en koninkrijk tegen koninkrijk , en er zullen nu hier, dan daar, hongersnoden en aardbevingen zijn. 8 Doch dat alles is het begin der weeën.

Één van de voorspellingen uit de bergrede van Jezus betreft een toename in het aantal en hevigheid van aardbevingen (weeën). Dit kunt u ook regelmatig in het nieuws vernemen en de verwachting is dat binnen niet onafzienbare tijd het nieuws volledig beheerst zal gaan worden door deze en andere natuurrampen, precies zoals dat voorspeld is in het Nieuwe Testament. Let op dat er gesproken wordt over het 'begin der weeën'. Een andere duidelijk waarneembare indicatie dat het Koninkrijk van Jezus Christus nabij is.Meest recente aardbevingen bovenaan.


271201: De Vanuatu eilanden zijn vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,2 op de schaal van Richter. Geen nadere bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )

231201: De Solomon eilanden zijn vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. Geen nadere bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )

181201: Zware aardbeving in Japan veroorzaakt vloedgolf -- TOKYO -- Volgens de autoriteiten heeft vandaag een tamelijk zware aardbeving delen van het zuiden van Okinawa opgeschrikt. Als gevolg van de seismische activiteit ontond een kleine vloedgolf. Er waren geen directe berichten over schade of slachtoffers. De beving had een voorlopige kracht van 7,3 op de schaal van Richter. Meer op AP
181201: Taiwan vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. Geen nadere bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )

121201: Twee aardbevingen vandaag met een kracht van 6+: 6,1 Vanuatu eilanden en één van 7,0 op de schaal van Richter ten zuiden van Australië. (Bron: NEIS) -- Update: --

091201: Minahassa schiereiland, Sulawesi vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,2 op de schaal van Richter. Geen nadere bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )

081201: Ryukyu eilanden, Japan vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,2 op de schaal van Richter. Geen nadere bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )

081201: Het zuiden van Nieuw Zeeland getroffen door krachtige aardbeving -- Een aardbeving met een kracht van 6,1 op de schaal van Richter trof vanochtend om 8:27 een groot deel van het zuiden van Nieuw Zeeland. Er waren geen directe berichten over schade of slachtoffers. Meer

031201: De Fiji eilanden vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,4 op de schaal van Richter. Geen nadere bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )

021201: Het oosten van het Japanse eiland Honshu is vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,5 op de schaal van Richter. Geen nadere bijzonderheden. ( Bron: NEIC )

281101: Mexico vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,4 op de schaal van Richter. Geen bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )

221101: De Fiji eilanden zijn vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,2 op de schaal van Richter. Geen bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )
221101: De Kermadec eilanden zijn vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 5,9 op de schaal van Richter. Geen bijzonderheden beschikbaar. (Bron: NEIC ) Klikt u hier voor een nieuwsartikel.

201101: De Banda Zee is vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,2 op de schaal van Richter. Geen nadere bijzonderheden. ( Bron: NEIC )

151101: Een aardbeving met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter vandaag ten noorden van 'Ascension Island. ' Geen bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )

141101: Een aardbeving met een kracht van 7,9 op de schaal van Richter vandaag in China (grens Qinghai-Xinjiang). (Nog) geen bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC ) -- Update: Klik hier voor een (engelstalig) nieuwsartikel over deze buitengewoon zware aardbeving.

131101: Twee aardbevingen vandaag met een kracht van 6 en hoger. Één bij de Atleutian eilanden (6,0) en een aardbeving met een kracht van 6,1 op de schaal van Richter bij de kust van Centraal Mexico. ( Bron: NEIC )

111101: Mexico stad en een deel van de kustlijn van de Stille Oceaan zijn vandaag getroffen door een zware aardbeving. -- Volgens de 'Mexican National Seismological Service' (SSN) had de beving een kracht van 6,0 op de schaal van Richter. Volgens de 'US Geological Survey' dat aardbevingen wereldwijd in de gaten houd had de beving een kracht van 5,2 op de schaal van Richter. (Bron: Yahoo News )

091101: Een aardbeving met een kracht van 6,1 op de schaal van Richter heeft vandaag het grensgebied tussen Panama en Costa Rica getroffen. Geen bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )

051101: De Fiji eilanden zijn vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter. Geen bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )

311001: Papoea Nieuw Guinea vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,9 op de schaal van Richter. Geen bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )

271001:1 dode, 130 gewonden bij aardbeving in China -- Door een aardbeving met een kracht van 6,0 op de schaal van Richter zijn in de zuidwestelijk provincie Yannan honderden gebouwen ingestort. Tenminste 1 persoon kwam om het leven en 130 mensen raakten gewond. Reddingswerkers zochten naar nog meer slachtoffers in dorpen in de provincie Youngshen. In het dorp Taoyuan zijn, naar gezegd wordt, 1500 gebouwen ingestort. (Bron: WENT )

261001: De Vanuatu eilanden zijn vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,1 op de schaal van Richter. Geen bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )

211001: Nieuw Zeeland vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. Nog geen nadere bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )

191001: De Banda zee is vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,5 op de schaal van Richter. (Nog) geen berichten over eventuele schade of slachtoffers. (Bron: NEIC ) Klik hier voor het ABC nieuwsartikel.

171001: De Maagdeneilanden zijn vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,0 op de schaal van Richter. Geen bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )

131001: 6,0 zware aardbeving in de Noordelijke Molucca Zee . ( Bron: NEIC )

121001: Een aardbeving met een kracht van 7,0 op de schaal van Richter vandaag ten zuiden van de Mariana eilanden . Nog geen bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC ) Voor het CNN nieuwsartikel volgt u deze deze link.

091001: De Koerilleneilanden zijn gisteren getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,1 op de schaal van Richter. Geen bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )

081001: Een aardbeving met een kracht van 6,4 en 6,1 op de schaal van Richter vandaag bij de oostkust van Kamchatka . Geen nadere bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )
081001: Mexico getroffen door aardbeving, gebouwen zwaaien heen en weer -- MEXICO CITY (AP) -- Gisterenavond laat is het zuiden en midden van Mexico opgeschrikt door een krachtige aardbeving. Gebouwen zwaaiden heen en weer en mensen in Mexico stad en de toeristische badplaats Acapulco vluchtten de straten op. Volgens Mexico's National Seismological Services had de beving een kracht van 6,1 op de schaal van Richter. Volgens de U.S. Geological Survey in Golden, Colo had de beving een kracht van ruweg 5,5. Meer

071001: De Noordkust van Papoea Nieuw Guinea getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,1 op de schaal van Richter. Geen berichten over schade of slachtoffers. ( Bron: NEIC )

021001: De Tonga eilanden zijn vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,2 op de schaal van Richter. Geen nadere bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )

300901: Vanuatu Islands struck by a magnitude 6.2 earthquake today. No details available. ( Bron: NEIC )

290901: De Vanuatu eilanden zijn vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter. Geen nadere bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )

220901: Colombia getroffen door zware aardbeving. Het epicentrum van de beving, die een kracht had van 6,0 op de schaal van Richter, lag ca 230 km ten zuidwesten van de hoofdstad Bogota. Er waren geen berichten over schade of gewonden. (Bron : WENT )

190901: Study pinpoints source of central Europe's worst earthquake -- Some 645 years after the worst earthquake in central European history, researchers have finally pinpointed its exact source in the forests and suburbs south of Basel. They have also predicted when the next major earthquake could strike the city.More )

180901: De Banda zee is vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,0 op de schaal van Richter. Geen bijzonderheden beschikbaar.

150901: Een aardbeving met een kracht van 6,0 op de schaal van Richter bij de Tonga Islands vandaag. Geen nadere bijzonderheden. ( Bron: NEIC )

140901: Canada (Vancouver ISL) getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,0 op de schaal van Richter. Het werd gevolgd door een aantal naschokken met een kracht tot 4,7. Geen berichten over slachtoffers.( Bron: NEIC )

120901: Een aardbeving met een kracht van 6,4 op de schaal van Richter in de buurt van de Fiji eilanden vandaag. Geen nadere bijzonderheden.( Bron: NEIC )

110901: Irian Jaya Region, Indonesië , is vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,4 op de schaal van Richter.Geen bijzonderheden beschikbaar.( Bron: NEIC )

080901: USGS onderzoekt ongewone reeks aardbevingen -- De 'U.S Geological Survey' stuurde afgelopen donderdag een team naar het 'Trinidad' gebied om een zwerm van 8 lichte aardbevingen te onderzoeken die het grensgebied gedurende de afgelopen twee weken heeft getroffen. Meer ( Bron: NEIC )

020901: De 'Pacific-Antarctic Ridge' vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter. Geen bijzonderheden beschikbaar. Ook een aardbeving vandaag met een kracht van 6,1 in de Noordelijke Indische Oceaan. ( Bron: NEIC )

010901: Russisch eiland getroffen door zware aardbeving -- MOSCOW (Reuters) - Een reeks van aardbevingen met een kracht tot zeven op de schaal van Richter heeft vandaag het Russische eiland Sakhalin getroffen. Volgens Russische nieuwsagentschappen vluchtten de in doodsangst verkerende inwoners in paniek de straten op. Meer

280801: Een aardbeving met een kracht van 6,0 op de schaal van Richter vandaag in het noorden van Chili . Geen nadere bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )

270801: De Noordelijke Molukken zee getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,0 op de schaal van Richter. Geen verdere bijzonderheden beschikbaar.( Bron: NEIC )

250801: Een aardbeving met een kracht van 6,1 op de schaal van Richter ten zuiden van Panama vandaag. Geen bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )

230801: Een aardbeving met een kracht van 6,1 op de schaal van Richter heeft vandaag de Bismarckzee getroffen. Geen nadere bijzonderheden. ( Bron: NEIC )Quake alarm sounds for the Himalayas -- WASHINGTON, Aug. 23 India, Pakistan and other nations in the Himalayan region are overdue for one or more massive earthquakes that could imperil 50 million people and cause unprecedented loss of life, scientists say. -- More210801: Delen van Nieuw Zeeland opgeschrikt door aardbeving -- WELLINGTON, Nieuw Zeeland (AP) - Nieuw Zeeland is dinsdagavond getroffen door een krachtige aardbeving met een kracht van 7,0 op de schaal van Richter. Er waren geen berichten over gewonden Wel werden in delen aan de oostkust van North Island de stroomvoorziening kort onderbroken. Meer in de aardbevingensectie in de rechterkolom.Meer

130801: Hokkaido, Japan getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,4 op de schaal van Richter. Geen nadere bijzonderheden beschikbaar.( Bron: NEIC ) -- Update: -- Engelstalig nieuwsartikel

060801: De 'Southern East Pacific Rise ' vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,5 op de schaal van Richter. Geen bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )

020801: Een aardbeving met een kracht van 6,2 op de schaal van Richter vandaag bij de oostkust van Kamchatka. Geen verdere bijzonderheden beschikbaar. Bron: NEIC )

280701: Het zuiden van Alaska vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,5 op de schaal van Richter. Geen nadere bijzonderheden. ( Bron: NEIC )

260701: Een aardbeving met een kracht van 6,5 op de schaal van Richter vandaag in de Egeische zee (tussen Griekenland en Turkije) . Geen nadere bijzonderheden. ( Bron: NEIC ) -- Update -- Griekenland getroffen door zware aardbeving. Nieuwsartikel

240701: Aardbeving in Chili, 1 dode en 3 gewonden -- SANTIAGO, Chile (AP) - Het noorden van Chili is iets over 12 uur vannacht getroffen door een krachtige aardbeving. Hierbij kwam 1 persoon om het leven en raakten er volgens de autoriteiten 3 mensen gewond in afgelegen dorpen. Volgen het 'Emergency Office' van de regering had de beving een voorlopige kracht van 6,5 op de schaal van Richter.Meer

080701: Papoea Nieuw Guinea getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,2 op de schaal van Richter. Geen bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )

070701: Peru opnieuw getroffen door zware aardbeving -- LIMA, Peru (AP) -- Peru werd vandaag vóór zonsopgang opnieuw getroffen door een zware aardbeving waardoor een aantal gebouwen werden beschadigd. Er waren geen berichten over ernstige gewonden. Volgens het 'Geophysical Institute' lag het epicentrum van de beving bij Ocona, een stad op zo'n 616 km van de hoofdstad Lima. Volgens dit instituut had de beving een kracht van 5,5 op de schaal van Richter maar het 'U.S. Geological Survey' in Golden, Colorado zei dat de beving een kracht had van 7,2. Meer -- Update -- Ondertussen is deze beving opgewaardeerd naar een 7,6.

050701: Het zuiden van Peru getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,6 op de schaal van Richter. Geen nadere bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )

040701: Een aardbeving met een kracht van 6,5 op de schaal van Richter vandaag bij de Fiji eilanden. Geen nadere bijzonderheden. En Bolivia werd vandaag ook getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,1 op de schaal van Richter. ( Bron: NEIC )

030701: Mariana eilanden regio getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,1 op de schaal van Richter. Geen bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC ) -- Update -- Deze beving is inmiddels opgewaardeerd naar een 6,5.

010701: Papoea Guinea vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,0 op de schaal van Richter. Geen bijzonderheden. ( Bron: NEIC )

290601: Het zuiden van Bolivia vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,0 op de schaal van Richter. Nog geen nadere bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )

230601: Het zuiden van Peru opgeschrikt door krachtige aardbeving -- LIMA, Peru (AP) -- Vandaag is het zuiden van Peru getroffen door een krachtige aardbeving 8,1 op de schaal van Richter volgens NEIC. Hierbij verlieten duizenden inwoners in paniek hun huizen en vielen telefoonlijnen uit. Meer op CNN. - update - 24 juni -- Reddingwerkers zoeken naar overlevenden van de aardbeving in Peru -- Reddingteams zoeken in Peru naar overlevenden van de krachtige aardbeving van gisteren. Hierbij zijn 40 mensen omgekomen en meer dan 450 raakten gewond. Meer op CNN. -- update 26 juni -- Peru opnieuw opgeschrikt door een aardbeving (of naschok) met een kracht van 6.8 op de schaal van Richter. Inmiddels zijn er al een aantal naschokken, waarvan sommige met een kracht van 6 en hoger, geregistreerd. ( Bron: NEIC )

230601: Aardbevingen in Zuid-Limburg -- DE BILT -- In Limburg hebben zich vannacht drie aardbevingen voorgedaan.Volgens het KNMI was de eerste beving, om 3.39 uur, met een kracht van 3,9 op de schaal van Richter de zwaarste. Daarna volgden nog schokken van 3.5 en 3.2. Het epicentrum lag in de omgeving van Voerendaal. Daar waren de afgelopen weken al lichte schokken gevoeld. (Bron: NOS-TT ). Zie ook het KNMI in de Bilt

160601: De Tonga eilanden getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,0 op de schaal van Richter. ( Bron: NEIC )

150601: De Mariana eiIanden getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,0 op de schaal van Richter. ( Bron: NEIC )

140601: Andreanof Isl, Aleutian Is getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter. Geen nadere bijzonderheden beschikbaar. (Bron: NEIC) Deze is inmiddels opgewaardeerd tot een 6,5 ( Bron: NEIC )

130601: Taiwan getroffen door zware aardbeving -- TAIPEI, Taiwan (AP) -- Een zware aardbeving met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter heeft volgens seismologen vandaag het noorden van Taiwan getroffen, maar er waren nog geen directe berichten over schade of slachtoffers. Meer

090601: Honderden daklozen na aardbevingen op Papoea Nieuw Guinea (update) -- Ongeveer tweehonderd daklozen en 1 gewonden werden er gemeld nadat Papoea Nieuw Guinea getroffen werd door twee aardbevingen. De eerste trof afgelopen dinsdagavond de stad Mumeng en had een kracht van 6,4 op de schaal van Richter. De tweede met een kracht van 6,2 kwam 6 uur daarna. Meer op WENT

050601: Papoea Nieuw Guinea vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,2. Geen bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )--Update-- Voor een engelstalige update volgt u deze link

030601: De Kermadec eilanden, Nieuw Zeeland getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,1 op de schaal van Richter. Geen nadere bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )-- Update -- Voor een (engelstalig) nieuwsartikel volgt u deze link.

300501: De Solomon eilanden getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,4 op de schaal van Richter. Geen nadere bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )

280501: Indonesië is vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,0 op de schaal van Richter. Geen nadere bijzonderheden. ( Bron: NEIC )

260501: De Fiji eilanden getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter. Geen nadere bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )

250501: Aardbeving in China (Update) ; 2 doden en 600 gewonden. -- De aardbeving afgelopen donderdag in het zuidwesten van China heeft aan 2 mensen het leven gekost, 600 mensen verwond, en honderden huizen verwoest. De 5,8 zware beving heeft de inwoners van tientallen steden en dorpen langs de grens van de provincies Yunnan en Sichuan in hun slaap opgeschrikt. Meer op WENT
250501: Indonesië/de vulkaan Mt. Merapi getroffen door 6,3 zware aardbeving -- Vandaag werd het Indonesische eiland Java getroffen door een krachtige aardbeving waarbij muren barstten en mensen in paniek de straten van de stad, die naast een vulkaan ligt, oprenden. Verscheidene mensen raakten gewond toen ze in paniek de gebouwen uitvluchtten. Volgens de 'Meteorology en Geophysics Agency' betrof het een 'zeer zware' aardbeving met een kracht van 6,3 (Opm. EIW: volgens NEIC betrof het een 5,9 zware aardbeving) waarvan het epicentrum ca. 93 km ten zuiden van de stad Yogyakarta lag, 400 km ten oosten van de hoofdstad Jakarta.
250501: De Koerilleneilanden getroffen door een 6,7 zware aardbeving. Geen nadere bijzonderheden beschikbaar. (Bron: NEIS) - Update - Voor een (engelstalig) nieuwsartikel volgt u deze link )

200501: Een aardbeving vandaag met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter bij de kust van Jalisco in Mexico . Geen nadere bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )

190501: De Fiji eilanden zijn vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,0 op de schaal van Richter. Geen nadere bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )

280401: De Fiji eilanden getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,1 op de schaal van Richter. Geen nadere bijzonderheden beschikbaar. (Bron: NEIC ) -- Update: -- Deze beving is inmiddels door de 'U.S Geological Survey' opgewaardeerd tot een 6,8.

260401: Hokkaido, Japan getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,0 op de schaal van Richter. Geen nadere bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )

190401: De Solomon eilanden zijn vandaag getroffen door twee aardbevingen met een kracht van 6,0 en één van 6,6 op de schaal van Richter. Geen nadere bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )

140401: Een aardbeving met een kracht van 6,1 op de schaal van Richter vandaag ten zuidoosten van Honshu in Japan. Geen berichten over schade of gewonden. (Bron: NEIC) --UPDATE en NIEUWSARTIKEL

130401: Een aardbeving met een kracht van 6,0 op de schaal van Richter vandaag bij de Sandwich eilanden . ( Bron: NEIC )

090401: Een aardbeving vandaag met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter uit de kust van Centraal Chili . Geen nadere bijzonderheden. ( Bron: NEIC )

040401: De Aru eilanden, Indonesië getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,4 op de schaal van Richter. Geen nadere bijzonderheden. ( Bron: NEIC )

240301: Het westen van Japan getroffen door krachtige aardbeving -- TOKYO, Japan -- Een aardbeving met een kracht van 6,5 heeft vandaag het westen van Japan getroffen. Er waren nog geen directe berichten over slachtoffers of schade. Meer op CNN

190301: Het Indonesische Seram is vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,2 op de schaal van Richter. Geen nadere bijzonderheden. (Bron: NEIS) Deze beving is inmiddels opgewaardeerd tot een 6,5

150301: Chili vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,0 op de schaal van Richter. Geen nadere bijzonderheden. ( Bron: NEIC )

140301: Een aardbeving met een kracht van 6,0 op de schaal van Richter heeft vandaag het schiereiland Minahassa, Sulawesi getroffen. Geen meldingen over schade of gewonden. ( Bron: NEIC )

130301: West Java getroffen door zware aardbeving -- JAKARTA: Het westelijk deel van het Indonesische eiland Java is dinsdag opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6,7 op de schaal van Richter maar er waren geen directe berichten over slachtoffers of schade. Meer

060301: Het eiland Macquarie vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,0 op de schaal van Richter. Geen nadere bijzonderheden. ( Bron: NEIC )-- UPDATE -- Vandaag zijn verschillende eilanden bij Australië getroffen door 2 aardbevingen. De grootste had een kracht van 6,0 op de schaal van Richter en vond plaats bij het eiland Macquarie, ten zuidoosten van Australië. De andere beving trof de Solomon eilanden ten noordoosten van Australië en had een kracht van 5,5 op de schaal van Richter. (Bron: WENT )Over een druk jaar qua aardbevingen gesproken... en het jaar is nog maar net begonnen. Merk de 7 zware aardbevingen op met een kracht van 7 en 7+ op de schaal van Richter. Meer (engelstalig)280201: De Loyalty eilanden getroffen door zware aardbeving -- De Loyalty eilanden zijn vandaag ook getroffen door een zware aardbeving. Deze had een kracht van 6,6 op de schaal van Richter en vond plaats in het zuidoosten van de eilanden die net iets ten oosten liggen van Australië. Ook werd Mindanao op de Filippijnen getroffen door een 5.9 zware aardbeving. Opm. editor: Wat een drukke dag qua zware aardbevingen...en weer een andere serie aardbevingen die over heel de wereld plaatsvinden. Ongelooflijk ! Lukas 21:11 'En er zullen grote aardbevingen, en nu hier, dan daar pestziekten en hongersnoden zijn, en ook vreselijke dingen en grote tekenen van de hemel' (Bron: WENT)
280201: 17.000 mensen zonder stroom door zware aardbeving in het Westen van de V.S -- Inwoners van het Noordwesten van de Verenigde Staten werden vandaag opgeschrikt door een zware aardbeving waardoor vele duizenden huishoudens zonder stroom kwamen te zitten. De beving had een voorlopige kracht van 7,0 op de schaal van Richter. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Meer op CNN (Ondertussen is de kracht van de aardbeving op 6,8 vastgesteld.)

260201: Een 6,1 zware aardbeving in de Okhotskzee -- Tesamen met een lange reeks van zware en zeer zware aardbevingen de laatste tijd is vandaag de Okhotskzee getroffen door een zware beving. De Okhotskzee ligt iets ten noorden van Japan en ten oosten van Rusland. De beving had een kracht van 6,1. Flinke naschokken treden ook op in het noordelijke gedeelte van de Molukkenzee nadat dit gebied zaterdag al werd getroffen door een 6,1 zware beving. De Molukkenzee ligt ten zuiden van de Filippijnen en ten westen van Nieuw Guinea. (Bron: Weekend News Today, WENT )

250201: Zware aardbeving gevoeld in drie landen -- ISLAMABAD, Pakistan (AP) -- Afganistan, Pakistan en het noorden van India werden vandaag opgeschrikt door een zware aardbeving. De kracht van de beving wordt geschat tussen 5,8 en 6,5 op de schaal van Richter. Inwoners van Kabul en in het noorden van India vluchtten in paniek de straat op. Meer op WENT

240201: Een aardbeving met een kracht van 7,0 op de schaal van Richter vandaag in het noordelijke gedeelte van de Molukkenzee . Geen nadere bijzonderheden. ( Bron: NEIC )

230201: 20.000 huizen ingestort door aardbeving in China -- Volgens een plaatselijke functionaris zijn zo'n 20.000 huizen ingestort en drie mensen om het leven gekomen door een aardbeving afgelopen vrijdag in een afgelegen gebied in de provincie Sichuan in China. Nog eens 109 mensen raakten gewond en zeven werden er nog vermist tgv van de beving die een kracht had van 6.0 op de schaal van Richter. Meer op WENT

210201: 2 massive quakes & thousands of smaller ones; many Salvadorans believe end of world is coming -- Their ground keeps shaking and the buildings are constantly shuddering. Salvadorans can barely stand it all. 2 massive earthquakes that killed more than 1,200 people have been accompanied by thousands of smaller jolts over the past 5 weeks alone -- sending people fleeing in panic to the streets day after day. More on WENT
210201: Het zuiden van Sumatra in Indonesië is vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,2 op de schaal van Richter. Geen nadere bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )

130201: Volgens de 'National Earthquake Information Center' is het zuiden van Sumatra, Indonesië vandaag getroffen door een 7,3 zware aardbeving. Nog geen nadere bijzonderheden. ( Bron: NEIC ) --UPDATE -- Inwoners vluchten in paniek de straat op door aardbeving in Indonesië. -- JAKARTA, Indonesia (CNN) -- Een zware aardbeving heeft de zuidkust van het Indonesische eiland Sumatra getroffen waarbij vele inwoners in paniek hun huizen uitvluchtten. Meer op CNN
130201: El Salvador getroffen door 6,1 zware aardbeving -- Volgens de 'U.S. Geological Survey' is El Salvador vanochtend getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,1 op de schaal van Richter. Het epicentrum van de beving lag 24 km ten zuidoosten van San Salvador. Volgens een woordvoerster spraken de eerste berichten over gewonden en schade. (Bron: WENT ) -- UPDATE 1: -- Deze is inmiddels opgewaardeerd tot een 6.6. -- UPDATE 2: -- Tenminste 66 doden door aardbeving in Salvador -- De zware aardbeving die El Salvador vanochtend trof heeft volgens het noodcommitee van El Salvador aan tenminste 66 mensen het leven gekost en 189 raakten gewond. Meer op CNN.

260101: 7,9 zware aardbeving in India...Meer dan 650 doden en dit aantal loopt nog op. -- Een krachtige aardbeving heeft vandaag het Indische subcontinent getroffen waarbij meer dan 650 mensen om het leven kwamen door het instorten van huizen en gebouwen in India en Pakistan. De 7,9 zware beving werd ook gevoeld in Nepal en Bangladesh. Meer op WENT

UPDATE , 30 jan -- Het dodental tgv van de aardbeving in India 'zou kunnen oplopen tot 100.000' --- India's Minister van Defensie, George Fernandes, schatte dat zo'n 100.000 mensen om het leven zijn gekomen en 200.000 gewond geraakt bij de verwoestende aardbeving van afgelopen vrijdag. Meer op de BBC

190101: Een 6,1 zware aardbeving vandaag bij de Santa Cruz eilanden . Geen bijzonderheden beschikbaar. ( Bron: NEIC )

160101: Het zuiden van Sumatra, Indonesië getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. ( Bron: NEIC ). Weer een zware aardbeving ergens anders in de wereld. Vandaag een 6,8 zware aardbeving in het zuiden van Sumatra, Indonesië. Het werd gevolg door een 5,5 en een 5,7. (Bron: WENT)

150101: De 'Mid-Indian Ridge' getroffen door 6,3 zware aardbeving. ( Bron: NEIC )

130101: Midden Amerika getroffen door zware aardbeving -- (CNN) -- SAN SALVADOR, El Salvador -- Vandaag is Midden Amerika getroffen door een zware aardbeving waarbij melding is van meer dan tien doden en vele gewonden. Volgens de 'U.S. Geological Survey (USGS)' in Denver, Colorado had de beving een kracht van van 7,6 op de schaal van Richter en lag het epicentrum uit de kust bij El Salvador, ongeveer 104 km ten zuidwesten van San Miguel. Meer op CNN.

UPDATE, 16 januari -- Het dodental van deze zware aardbeving is inmiddels tot boven de 600 opgelopen. Meer op deze (engelstalige) link

100101: De Kodiak eilanden getroffen door zware aardbeving -- Een krachtige aardbeving heeft eerder vandaag de Kodiak eilanden getroffen maar er waren geen meldingen over slachtoffers of schade. Volgens Paul Whitmore van het ' Alaska Tsunami Warning Center' in Palmer geven voorlopige schattingen de beving een kracht van 6,9. Het epicentrum lag 112 km ten zuidwesten van de stad Kodiak of 528 km ten zuidwesten van Anchorage. Volgens whitmore werd de beving goed gevoeld in Kodiak, maar was niet krachtig genoeg om een vloedgolf te veroorzaken. (Bron: WENT )
100101: De Vanuatu eilanden getroffen door een 6,9 zware aardbeving. -- Er waren geen directe berichten over schade of slachtoffers. Een aardbeving met een kracht van 7,0 op de schaal van Richter kan grote schade veroorzaken. (Bron: WENT)

020101: Tweede zware aardbeving treft de Filippijnen -- Een zware aardbeving -- de tweede in twee dagen -- trof vandaag het zuiden van de Filippijnen maar er waren nog geen directe berichten over gewonden of schade. Volgens het 'Philippine Institute of Volcanology and Seismology ' had de beving een kracht van 6,2 en deed zich voor omstreeks 3:30 PM. Het epicentrum lag ca 1080 km ten zuidoosten van Manilla bij de oostkust van het eiland Mindanao. (Bron: WENT)

010101: Het oosten van Indonesië is vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter. Het werd gevoeld door inwoners in een groot gebied van noordelijk Sulawesi en op delen van de Molukken. (Bron: WENT )
010101: De eerste zware aardbeving van het nieuwe jaar is een feit -- Een 7,2 zware aardbeving vandaag op de Filippijnen .. Nog geen nadere bijzonderheden. ( Bron: NEIC )

Voor een actueel overzicht van recente aardbevingen kunt u deze link volgen naar de 'National Earthquake Information Center (NEIC)' van de 'U. S. Geological Survey. (USGS)'
http://home.wanadoo.nl/henryv/index.htm

NAAR HOOFDPAGINA